Ostsnittar med serranoskinka

Nu när det är flera helgdagar efter varandra så passar det perfekt att mumsa på lite snittar nån av dagarna. Kanske redan ikväll? Tänk vad underbart, nu har vi som två fredagar efter varandra och sedan är det lördag. Vilken kanonhelg!

Vi håller oss hemma ikväll med familjen och kommer grilla så klart. Undra om det finns nån enkel och god förrätt och/eller efterrätt jag kan testa. Måste nog sätta mig och leta lite inspiration och inventera våra kylar, frysar och skafferi. Något mumsigt borde jag hitta.

Dessa läckra ostsnittar av smördeg, fyllda med ost och toppade med lufttorkad skinka åt vi förra helgen tillsammans med pesotrullarna som är en gammal favorit hos oss.

Ostsnittar med serranoskinka

färsk smördeg på rulle
smaksatt färskost
riven smakrik ost

Rulla ut smördegen.
Bre på ett ganska tjockt lager färskost och strö över riven ost.
Rulla ihop till en rulle igen. Beroende på hur stora och många du vill ha väljer du om du rullar ihop från lång- eller kortsidan. 
Skär rullen i cm-breda skivor och sätt dem på en plåt med snittytan uppåt (som när man gör vanliga kanelbullar).
Grädda i 220 grader i ca 10 min.
Lägg på halva skivor av serranoskinka.
Servera genast
Rullen, färdig med ost, går att förbereda i förväg och förvara i kylskåp. Sedan är det bara att skiva upp, grädda och garnera när gästerna kommer. Jag använde en ost som var smaksatt med rostad paprika, men det finns så himla många goda smaksatta ostar just nu så välj den smak du tycker låter god.

Ostsnittarna innan skinkan är pålagd. Helt ok att äta även då.
Färdiga att servera 
Så goda

Tänkte jobba hemma på eftermiddan men nu när jag kom hem blev jag lite slö och sugen på helg så jag ändrade planerna och tar ledigt istället. Det är jag värd! Dessutom står jag stand-by och håller koll på mejlen så behövs jag så stämplar jag in och börjar jobba igen. (Jag ska även jobba nån timme på söndag)

Så kära vänner det innebär ju att jag redan har tagit helg ?
Lite ljudbok o vila tror jag att jag börjar helgen med för att sen hålla till i köket några timmar, innan jag sätter mig till bords med hela stora härliga familjen.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *