Bulgursallad med godsaker

Nu är det dags att ge er ytterligare en sallad från min salladsbuffé som jag bjöd på under min födelsedagslunch och nu ska ni få läskas av en bulgursallad med en massa gott i. Så himla smidigt – koka bulgur och blanda ner saker du tycker om och eftersom det är sommar använde jag så klart söta o fräscha nektariner. En stor sommarfavorit!
Liksom till grönkålssalladen passar det jättebra med en fräsch citrondressing (crème fraiche o citron) till den här salladen. Man kan äta den som den är med en dressing och kanske en brödbit eller som tillbehör till kött.

Bulgursallad med godsaker

2-3 portioner bulgur
1 broccoli
0,5 blomkålshuvud
2 morötter
olja
salt
1 paket fetaost
1 liten förpackning ruccola
2 nektariner

Dela broccoli, blomkål och morötter i mindre bitar.
Lägg dem på en ugnsplåt, ringla över lite olja och salta.
Ugnsstek dem i 200 grader ca 15 minuter (beroende på storleken).
Koka bulgur enligt förpackningens anvisningar.
Dela fetaosten i bitar och klyfta nektarinerna.
Blanda ihop allt och servera salladen ljummen eller kall.

*********************
Nu är det bara två arbetsdagar kvar innan del 2 av min semester tar vid. Känns faktiskt himla skönt att jag snart får slippa ställa alarmet och kan ta dagen som den kommer igen. Jag rivstartar semestern med en grillfest redan på fredagkväll. En grillfest hos grannar, så jag behöver inte ordna, fixa o dona nånting själv. Om nu nån oroade sig för det efter min 50års-fest.
Men sedan är det dags för rolig festplanering igen för nästa helg är det dags att fira mamma som också fyller jämnt i år. Så då önskar vi att vädret är minst lika bra som på min födelsedag. För i dessa Corona-tider är det bara utevistelser som gäller.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *