Födelsedag

Då är ännu en underbar födelsedag slut. Jag vaknade av sång och paket från familjen, otroligt att de fick upp Olivia ur sängen innan jag ens hade vaknat. På förmiddan var det regnigt och jag förberedde mig för ett inomhuskalas för ovanlighetens skull. Sara-dagen brukar oftast vara solig och varm och tänka sig vid tvåtiden sprack det upp och blev riktigt soligt och varmt även det här året. Sen kunde vi sitta ute resten av dan för att fika, äta och dricka i flera omgångar.

Ser ni tårtfatet med kupa? Det är en av årets
födelsedagspresenter. Fint va?

På eftermiddan fikade vi smörgåstårta, bulla, chokladbollar, syltkakor, bondkakor med lakrits, hallonkaka, fryst polkapaj med chokladsås, kladdkaka med dajm, umekaka med äpplen och det viktigaste av allt jordgubbstårta.

Efter fikat fortsatte vi att sitta ute o mysa i det fina vädret, Ida o Lukas badade och hade vattenkrig medan vi vuxna drack vin. Till middag se’n grillade vi lax med färska örter och citron som vi åt med kokt potatis, nektarinsallad, hollandaisesås, limeaioli, fisksås med cream cheese och gräslök, bröd och smör. Till efterrätt dukades alla tårtor fram igen.

Men det absolut bästa med dagen var att f.d. äggallergikern Ida åt två bitar jordgubbstårta utan att få någon reaktion så nu kan vi nog anse henne fri från den allergin, så skönt! Nu gör vi allt för att även nötallergin ska försvinna. Isak har också ätit nå’n tugga sockerkaka och det har gått bra, men han har inte vågat sig på att äta så mycket ägg. Det känns nog lite nervöst för honom.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *