Thailax med wokgrönsaker

Åh vad jag är less sjukdomar. Idag är jag, Olivia och Ida hemma. Olivia mår illa och är yr efter hennes magsjuka och Ida är febrig och hängig. Nu har vi varit sjuka i över en vecka, vi alla längtar efter att göra nå annat än att vara inne och känna oss krassliga och prata sjukdomstillstånd. Jag hoppas vi alla snart är pigga och har fått tillbaka aptiten för nu längtar jag efter att göra en riktig festmiddag som alla tycker om. Börjar bli less Proviva, hälsofil, banan, ris och vitt bröd.

Thailax med wokgrönsaker
600 g laxfilé
0,5-1 påse djupfrysta wokgrönsaker (600g)
1 burk kokosmjölk (400 ml)
2-3 msk röd currypasta
1 tsk soja
1 msk brun farin
saft och rivet skal av 1 lime
salt

Skär laxen i 4 portionsbitar.
Lägg de djupfrysta grönsakerna i botten på en lätt smord ugnssäker form. Salta lite.
Salta laxfilébitarna och lägg dem på grönsakerna.
Blanda ihop kokosmjölken med currypasta, soja, farin och limeskal och -saft.
Häll blandningen över grönsaker och fisk.
Tillaga mitt i ugnen i 225°, ca 20 min.
Servera till jasminris och extra limeklyftor att pressa över.

Det var väldigt bekvämt att använda frysta wokgrönsaker som inte behövde tinas före. Jag tog en halv påse wokgrönsaker och sen lite extra broccoli eftersom det är en favorit för oss. Jag och Leif tyckte att det här var riktigt gott. Barnen däremot var inte så förtjusta i det, men då är deras smaklökar kanske påverkade efter magsjukan.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *