Fläskytterfilégryta med frukt och grönsaker

Olivia är på fritidsgården som nyinvigs idag så nu måste jag hålla mig vaken längre än jag brukar lyckas med på fredagar för jag har lovat att hämta henne och kompisarna när de vill hem. Sitter med en stor kopp te och försöker piggna till. Vad ser ni på tv på fredagkvällar? Hos oss väljer barnen nästan alltid Fångarna på fortet, jag skulle hellre se Doobidoo men det är så mysigt att mysa med barnen på fredagkvällar så jag ser gärna det de vill se. Fast i kväll var det inte så roliga lag så alla håller på med annat samtidigt som tv:n står på, Isak och Leif är vid var sin iPad, Ida ritar och jag skriver till dig.

Det var riktigt länge sedan vi åt fläskfilé eller fläskytterfilé så nu var det hög tid för det och därför blev det en fläskytterfilégryta till dagens middag.

Fläskytterfilégryta med frukt och grönsaker
800 g fläskytterfilé
1+1 tsk curry
1 rödlök
1 röd paprika
1 färsk broccoli
1,5 dl vitkål
2 äpplen
2 msk mango chutney
1 msk soja
1 krm cayennepeppar
2 dl crème fraiche
2 dl grädde

Putsa och skiva fläskytterfilén innan du bryner den tillsammans med 1 tsk curry. Krydda med salt och peppar. Sätt sedan över i en gryta.
Strimla grönsaker och lök, dela broccolin, fräs på det lite innan du sätter det i grytan.
Hacka äpplena och blanda ner i grytan.
Tillsätt mangochutney, soja, cayennepeppar, curry, crème fraiche och grädde.
Låt koka upp under lock, smaka av med mer kryddor och späd ev. med vatten.
Låt puttra 5-10 minuter.
Servera med pasta eller ris


Vi åt grytan till pasta

En god kryddad gryta med mycket godsaker som hela familjen åt mycket av. Visst vet ni att man får ut mer smak av curryn om man bryner den lite först? Det är därför jag bryner lite curry med köttet först istället för att tillsätta all curry direkt till grytan.

Färgglatt och fint!

4 reaktioner till “Fläskytterfilégryta med frukt och grönsaker”

    1. Jag skulle nog inte koka den så länge dagen innan. Utan i stort sett bara blanda ihop allt. Kokar man den både vid tillagning och vid uppvärmning är det risk att grönsakerna och frukten blir så tråkiga och förlorar allt tuggmotstånd. Men förutom det ska det inte vara några problem att tillaga den i förväg.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *