Lunchlådor till strejkdrabbade barn

En strejk bland kommunals medlemmar närmar sig och i Luleå är bl.a. kökspersonalen på alla skolor och förskolor varslade, detta innebär att barnen måste ha matlådor med sig på måndag. Skolbarnen måste ha varsin lunchlåda med sig och Ida måste dessutom ha med sig ett mellanmål.

Nötter, jordnötter, mandlar och sesamfrön är förbjudna i hela kommunen så jag hoppas alla vet och respekterar det. På Olivia och Isaks skola får man dessutom inte ha med sig ägg eftersom det finns en som är jätteallergisk mot det. Kolla vad som gäller på era skolor och förskolor!

Här har jag några tips på lunch som inte behöver värmas (för barnen får inte låna micro).

Pastasallad. Går att variera men mina barn gillar en enkel variant med pasta, majs, gurka, tomat och skinka eller köttbullar. Jag tycker dessutom det är gott med lite purjolök, fetaost och sallad.

b2ap3_thumbnail_100_7589.JPGRisoni är gott att använda i en pastasallad

Kycklingsallad. Stek kycklingen och smaksätt med bl.a. thaichilisås, blanda sedan med knaperstekt bacon och grönsaker så får du en smakrik sallad.

b2ap3_thumbnail_kycklingsallad.jpgGod och matig sallad utan kolhydrater.

Tacosallad med tacochips. Blanda ihop dina tacofavoriter, som hos oss är tacoköttfärs, majs, gurka, tomat, sallad och salsa. Skicka med en annan låda med tacochips.

b2ap3_thumbnail_100_2059.JPGBlanda ihop tacofavoriterna i en låda och ta chips/skal i en annan låda.

Kycklingklubbor. Vira en bit folie eller papper längst ner så är det inte så kladdigt att hållla. Eller gör kycklingspett som då har en pinne att hålla i och kladdet minskar.

b2ap3_thumbnail_kycklingspett_20130427-125714_1.jpgKycklingspett brukar vara populärt hos barn.

Pizzabullar. Baka saftiga pizzabullar i helgen med valfri fyllning och fyll upp i frysen, hos oss är skinkfyllning populärast och sen kommer nog tacofyllning.

b2ap3_thumbnail_pizzabulle.jpgPassa på att baka pizzabullar i helgen.

Matig baguette. Fyll en baguette med t.ex. köttbullar, salami&brie eller rostbiff och en massa grönsaker.

b2ap3_thumbnail_100_7502.JPGEn fylld baguette passar också till lunch.

Varm korv och bröd. Det är sagt att vi ska skicka med kall mat, men jag tror att de menar att maten inte går att värma på skolan och förskolan. Om man får skicka med varm mat är det perfekt att koka upp varm korv och sen fylla en termos med korven och det varma vattnet. Skicka med en lång pincett (att ta upp korven med), korvbröd och annat tillbehör så har barnen en populär lunch.

b2ap3_thumbnail_korvtugga-sidan.jpgMums för varm korv.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *