Rabarberkyckling

Vad förvånad jag blev i morse när inte solen sken. Vi har vaknat till strålande sol i minst tre veckors tid. Perfekt bakväder – vilken synd att jag sitter på kontoret hela dan. Och vad har man på sig för kläder när det bara är 10 grader och regnet hänger i luften?! Måste tänka bort shorts, sommarklänningar och sandaler för en dag. 

I söndags gjorde jag en gammal kycklingfavorit som passar perfekt på sommaren eftersom man använder rabarber.

Rabarberkyckling
500 g kycklingfiléer
1 tsk salt
smör
3 dl rabarber
2 dl vispgrädde
1–2 msk honung
2 msk konc kycklingfond
1/2-1 tsk sambal oelek
1 pressad vitlöksklyfta
1/2 dl hackad gräslök

Dela kycklingfiléerna och rabarbern i bitar.
Salta kycklingen och bryn den i smör i en stekpanna.
Lägg kyckling och rabarber i en ugnssäker form.
Vispa ihop övriga ingredienser (inte gräslök) och häll det i formen.
Tillaga i mitten av ugnen i 225° ca 15 min. Garnera med gräslök. Servera med färskpotatis eller ris.

En lite annorlunda maträtt med rabarber, men den är så god och vi kommer äta den fler gånger i sommar. En bra bjudrätt som man kan förbereda och den blir så vacker med den klippta gräslöken på toppen.

Det går bra för Isak i fotbollen just nu – i söndagens match fick han beröm av tränaren som sa att han var bäst på plan och i gårdagens match gjorde han mål. Så kul! På torsdag är det dags för match igen men då är jag och Leif på Ikea för att köpa kök. Igår satt vi och ritade o planerade köket hela kvällen därav blogg-tystnaden. Ikea släppte ju sin nya kökslösning igår – som vi har väntat! Men nu har vi nog tagit de flesta besluten och vet hur vi vill ha det.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *