Limekyckling

För ca en månad sedan publicerade jag receptet på Astrids ugnskyckling Ketjap Manis. Ett recept jag älskar eftersom man slipper steka kycklingen, kycklingen tillagas i en god sås i ugnen istället. Superenkelt o supergott!

Efter det inlägget fick jag ett annat recepttips på en god kycklingrätt där man inte heller behöver steka kycklingen först. Ett recept som innehåller mina favoriter – ingefära och lime. Igår var det äntligen dags att prova receptet och vi blev inte besvikna. Tack Ann för receptet!

Limekyckling
1 kg kycklingfiléer
Marinad
2 klyftor vitlök
2,5 cm ingefära
2 lime
2 msk rapsolja
1 msk flytande honung
1 msk soja
Salt och peppar

Skala och finhacka eller riv vitlöken och ingefäran.
Riv skalet från limefrukterna och pressa juicen från dem.
Blanda alla ingredienserna i en liten skål eller plastpåse.
Skär kycklingen i bitar och lägg den i marinaden. Marinera minst 1 timme (gärna över natten).
Häll kycklingen och marinaden i en ugnssäker form. 
Gratinera i ugn ca 20 min på 225°C.
Servera med ris, förvälld broccoli och bönsallad.

Den här kycklingen kommer definitivt dyka upp fler gånger hemma hos oss. Jag älskar ju mat man kan förbereda och/eller tillaga i ugnen, och här kan man göra både ock. Att marinaden sen innehåller såna smaskiga ingredienser som vitlök, ingefära och lime är bara bonus.
Perfekt att lägga kycklingen i marinad på kvällen och sen när man kommer hem trött o hungrig från jobbet är det bara att hälla upp allt i en ugnsform och ställa in i ugnen. Under tiden kycklingen tillagas i ugnen kokar man ris, fixar grönsaker och dukar och mindre än 30 minuter senare har man en god middag på bordet.
Marinerad kyckling på väg in i ugnen

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *