Matsedel sista aug-veckan 2017

Tänk, på fredag är det redan 1 september. Jag som fortfarande väntar på sommaren och värmen…

Efter ett långt uppehåll är jag nu tillbaka med veckomatsedlar. Det är ganska mycket jobb, mer än man kan tro, med dessa veckomatsedlar för jag vill ju att de ska vara varierande och bra. Men nu kör vi på ett tag igen, så länge jag orkar och tycker det är kul. Hoppas ni uppskattar dem och får inspiration till era middagar.

Matsedel sista aug-veckan 2017

måndag

chiliburgare

Än behöver inte grillsäsongen vara över så vi grillar lite enkla och snabba burgare. Det här receptet är vår storfavorit för det är så enkelt men blir så smakrikt. Ibland kryddar vi lite annorlunda men använder ofta det här som ett basrecept.
En enkel och god vardagsfavorit men som inte alla i familjen tycker om, men det fixar jag genom att ta undan lite stekt korv innan jag blandar ner övriga ingredienser.
Den här barn-varianten på sallad är mina barns storfavorit och det säger bara slurp så är hela skålen tom, hur mycket jag än gör.

torsdag

limekyckling

Marinera kyckling under natten och släng se’n marinad och kyckling i en ugnsform och tillaga i ugn, utan stekning eller annat extraarbete. Kan det bli bättre?
Zucchini är så gott och nu på hösten är den extra god (och billig), passar perfekt till lax. Perfekt som lchf-rätt eller komplettera med t.ex. potatis.
 
Nu lyser vår stora vinbärsbuske röd av alla stora vinbär och då måste man passa på att använda dem så mycket som möjligt för de är ju godast direkt från busken.

2 reaktioner till “Matsedel sista aug-veckan 2017”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.