Köttbullar och brunsås

Jag åt inte en enda köttbulle under hela julen, men idag var det dags. Jag ugnsstekte köttbullarna enligt samma recept som förra gången. Jag använde 1 kg älgfärs, så jag frös ner några också. Perfekt att ha i frysen till Idas lunch t.ex. Till köttbullarna åt vi kokt potatis, brunsås, lingonsylt och blandningen med rårivna äpplen och morötter. Idag lyckades jag t.o.m. få Isak att erkänna att det smakade nästan bara äpple om det. Vem vet snart kanske han tycker det är gott också.

Brunsås
2 msk margarin
2 msk vetemjöl
4 dl kallt vatten
0,5 buljongtärning
1-2 tsk soja
2 msk grädde

Smält margarinet. Ta kastrullen från plattan och rör ner mjölet.
Tillsätt vatten och buljongtärning.
Koka upp och låt koka i 3-5 minuter.
Tillsätt soja och grädde.
Smaka av. Krydda mer om det behövs.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *