Mat som alla mår bra av

Matallergi och intolerans är ett växande problem och en femtedel av befolkningen blir sjuk av att äta mat som innehåller gluten, laktos, mjölk eller soja. Tyvärr är mina barn några av alla dem.

I höst har  Svenska Celiakiförbundet i samarbete med sommeliern, köksmästaren och kostrådgivaren Jürgen Grossman tagit fram receptsamlingen ”Mat som alla mår bra av”. Tanken med receptsamlingen är att det ska vara enkelt att laga hälsosam mat som alla mår bra av, oavsett allergi och intolerans. Det lät som en utmärkt tanke tyckte jag och blev därför jätteglad att jag fick en receptsamling hemskickad.

Receptsamlingen innehåller recept för veckans sju dagar och tips på hur man fyller skafferiet med bra matvaror som passar alla. Deras recept är fria från gluten, laktos, mjölk och soja. Tyvärr, för vår del, tar de inte hänsyn till äggallergi.

Vill ni också har ett exemplar av receptsamlingen kan ni beställa den hos Svenska celiakiförbundet som ni hittar här.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *