Luciafika

Har ni sett nå luciatåg idag? I morse var hela familjen på Idas förskola redan kl. 7.15 och såg världens gulligaste luciatåg med lucior, tärnor, tomtar, pepparkakor och stjärngossar. Efter skönsången bjöds det på mackor, lussekatter och pepparkakor. Sen var det bara att skynda sig till jobbet där jag hann jobba ett litet tag innan det var dags för luciatåg nummer två nämligen Norrbottens lucia med tärnor.

Det var en trött 4-årig lucia jag kom hem till så hon har redan somnat och jag sitter och njuter av luciafika, en kopp chai-te och en saffranskaka som mamma var hit med igår. Mums!

All vår fina snö håller på att regna och smälta bort, snyft. Gårdagens minus 10 blev plus 2 och spöregn i dag så det är rejält snöslask ute, mer likt april än december. Nu är det bara att leta fram stövlar och galonkläder igen.

En kommentar till “Luciafika”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *