Rabarberkompott

Nu är första dagen avklarad på sista arbetsveckan innan semestern. Men det känns inte så jättejobbigt att jobba när det ändå inte är något speciellt sommarväder ute. Det jag längtar mest till är att slippa vakna av väckarklockan. Men nu är det bara tre morgnar kvar att stiga upp innan jag får sovmorgon i flera veckor. Lovely!

Jag fortsätter att försöka komma på rabarberrecept för att använda upp en liten del av alla våra rabarber. Till gårdagens efterrätt som var kladdkaka med grädde gjorde jag en rabarberkompott som jag serverade som ett syrligt komplement till den söta kakan.

Rabarberkompott
500 g rabarber
100 g socker
1 kanelstång
lite vatten

Skär rabarbern i mindre bitar.
Lägg i en kastrull tillsammans med socker, kanelstång och lite vatten på botten.
Låt koka tills rabarbern är mjuk ca 10 min.
Ta bort kanelstången och servera.

Det blev en god men syrlig kompott, tyvärr tyckte jag att den smakade lite för lite kanel. Jag hade lite för mycket att göra så jag hann inte smaka av så mycket. Att smaka av är ju bland det viktigaste vid matlagning så jag får skylla mig själv. Så kom ihåg att alltid smaka av och inte lita blint på recepten.

Nu ska jag planera Idas två kommande kalas, dels ett för kompisarna och sen ett för släkten eller gamlings-kalas som hon kallar det. Jag hoppas att det blir två sommarkalas med strålande sol så att vi kan vara ute, för när man fyller år i juli då vill man inte ha kalas inomhus, eller hur?

2 reaktioner till “Rabarberkompott”

  1. Har du tips på hur man mer kan använda rabarberkompotten? Sugen på att prova gör den i alla fall.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *