Bondomelett

Klockan är snart midnatt och det är bara Ida som sover och hon har nyss somnat t.o.m, så man kan lugnt säga att vi håller på att vända på dygnet. På förmidda’n idag tog vi det lugnt i sann semester-anda men efter lunch blev det mer att göra, jag hann inte ens dricka en kopp te. Jag var på Kvantum och handlade inför helgens middagsbjudning och sen ville Olivia absolut på stan och köpa skor. Eftersom jag är världens snällaste mamma (eller hur Olivia?) så följde jag med och det blev en hel del mer handlat för henne än skor, både shorts och t-shirts. Efter middagen hann jag faktiskt slumra några minuter på soffan innan vi cyklade till mormor och morfar för att träffa min brorsa med familj. Ida och kusin Henry hann busa ordentligt innan vi cyklade hem igen.

När Ida sov borta passade vi på att äta nötter och när Isak sov borta passade vi på att äta omelett (ägg).

Bondomelett
4 grillkorvar
2 kokta potatisar
6 ägg
1 dl mjölk
salt och peppar


Stek korv och potatis i bitar. Lägg i smord ugnsform.
Vispa ihop ägg, mjölk och kryddor. Häll i formen.
Tillaga i 225 grader i ca 10 minuter.

Det bästa med bondomelett är att man använder vad man har hemma. Nu hade vi grillkorv och potatis som behövde ätas upp, men det går lika bra med t.ex. bacon och pasta. Lök brukar vara gott att använda men eftersom Ida då bara skulle sitta och försöka peta bort lökbitarna struntade jag i lök den här gången. Tiden i ugnen beror på hur stor form man har, dvs hur hög eller platt omeletten blir.

Igår läste jag klart Två soldater av Roslund och Hellström så nu måste jag hitta nån ny bra bok. Har ni några tips? Jag tycker det är svårt att börja på en ny bok direkt man har läst ut en sån bra och tänkvärd bok som Två soldater är. Om ni inte har läst någon av deras böcker så måste ni göra det i sommar. De är mina favoriter. Den bästa var deras förra som heter Tre sekunder, men börja med den första som heter Odjuret.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *