Ugnspannkaka med bacon

Två morgnar i rad har jag börjat med en promenad på nästan en timme, lyssnande på en bra ljudbok. Lika bra att passa på innan det börjar regna, för det verkar skvätta lite varje dag. Men i dag sov jag för länge så jag hann inte i väg innan Leif och Isak for i väg till ishallen. I går var vi riktigt duktiga som satte igång att röja i ena bodan och lite på tomten. Jag tror det blev tre vändor till återvinningscentralen för Leif. I dag ska vi fortsätta med nästa boda. Jobbigt medan man håller på men skönt när det är gjort. Några barnsaker, bl.a. en Bobby car och en baby-gunga, ska jag försöka sälja på lördagens loppis på Coop Forum-parkeringen på Storheden. Andra större saker ska vi sälja på Blocket, bl.a. en hammock och en minicross. Någon som är intresserad?

Nu när Isak inte äter hemma passar vi på att göra ugnspannkaka som innehåller en massa ägg.

Ugnspannkaka med bacon
1 pkt bacon
1,5 dl vetemjöl
1 dl grahamsmjöl
6 dl mjölk
3 ägg


Stek först bacon i ugn ca 10 minuter på 225 grader i en liten långpanna, samma som du tänker göra pannkakan i.Ta upp och låt rinna av på hushållspapper.
Vispa ihop mjölsorterna med hälften av mjölken till en jämn smet.
Vispa ner resten av mjölken och äggen.
Håll smeten i den lilla långpannan.
Grädda mitt i ugnen i 225 grader i 20-25 minuter tills pannkakan har ”stannat” och fått fin färg.

Olivia vill ha bacon till pannkaka men det vill inte jag så jag serverar den på sidan om. Annars kan man ha baconbitar i botten på formen innan man häller på smeten. Använder man inte bacon så smörjer man formen med några matskedar margarin och använder 0,5 tsk salt i smeten istället. Men eftersom bacon är både salt och fett struntar jag i det när jag först har stekt bacon i formen.

Våra två schersminer blommar så otroligt fint nu och luktar minst lika gott.

Nu måste jag duscha och sätta igång med städningen så kanske jag hinner njuta av solen lite senare i dag. Vad har ni för planer i dag, nu när solen verkar skina över stora delar av Sverige?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *