Lchf-pannkakor

I morgon börjar skolan och i dag känns det som höst i luften, solen skiner men det är ändå lite småkallt ute. Efter senaste veckan är vi bortskämda med riktig sommarvärme.

Det hade gått bra för barnen ensamma hemma i går när jag och Leif hade en kväll på tu man hand. De hade börjat med att fixa middag (inte ens det behövde vi göra innan vi for in till stan), korv och makaroner, sen hade de plockat fram chips och dipp till sommarkrysset och de tyckte att vi kom hem alldeles för tidigt. Skönt att det gick så bra för då kan vi göra om det fler gånger 🙂

Isak åt lunch med en kompis i dag så då passade jag på att göra lchf-pannkakor som innehåller en hel del ägg (som han är allergisk mot).

Lchf-pannkakor
2 dl grädde
1 dl mjölk
2 msk fiberhusk
4 ägg
1-2 nypor salt

Vispa samman allt med elvisp. 

Låt stå i 5 minuter och grädda sedan i smör.
Smeten blir ganska tjock så man får bre ut den lite i stekpannan.
Jag som är van att steka pannkakor utan ägg blev positivt överraskad att de här var så enkla att steka och höll ihop så bra. Jag trodde att det skulle smaka mest ägg eller omelett men det smakade ju faktiskt pannkakor. Fiberhusk sväller när det får stå, så med ca 4 pannkakor kvar att steka hällde jag i lite mer mjölk för då var smeten alldeles för seg att jobba med. 
Jag åt pannkakorna med hallon och vispad grädde, medan tjejerna åt sylt och vi tyckte alla att det här var riktigt gott. Jag har fler recept på plättar/pannkakor utan mjöl som jag ska prova framöver, men jag undrar om det finns något recept som kan slå det här.
Nu ska jag sätta mig och planera nästa veckas mat, börjar med att läsa lite mat-tidningar för att få inspiration. Återkommer senare med nästa veckas matsedel.

4 reaktioner till “Lchf-pannkakor”

  1. Jag ska prova detta ikväll då resten av familjen äter vanliga pannkakor. Någon som vet hur många det blir på en stats?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *