Fetaostfylld lax

Så skönt med en hemmakväll. Jag kom hem vid halv sju och drog snabbt på mig mjukisbyxor för nu vill jag inte ut nå mer ikväll utan bara sitta vid tv:n och slöa. Det märks att jag inte har varit hemma så mycket den här veckan, påsken är inte bortstädad, tvättstugan svämmar över och det är grejer överallt. Men det fixar jag imorgon för ikväll ska jag bara njuta och slöa (förutom en tvätt som ska hängas snart).

Dagens middag för mig blev rester från måndagens goda lax och broccolimos.

Fetaostfylld lax
4 portionsbitar lax, gärna med skinnet kvar för då håller laxen ihop så fint
200 g fetaost
1 dl grädde
2 tsk fryst basilika
salt o peppar
Mosa fetaosten tillsammans med grädden. Tillsätt hackad basilika.
Salta och peppra laxen och skär en skåra längs med hela laxen.
Fyll med fetaoströran.
Lägg de fyllda laxbitarna i en smord ugnsform.
Tillaga i 200 grader i ca 15 minuter.


Så gott! Broccoli- och blomkålsmås är min nya favoriter till lax. Har ni provat än? Ida mosade potatis tillsammans med broccolimoset och tyckte att det var jättegott. Fetaost är ju ganska salt och det passar ju perfekt till lax som behöver saltas ganska mycket för att bli riktigt god. Om det blir kvar fetaoströra så går det utmärkt att servera den kall till fisken som ett extra tillbehör. Den här gången kryddade jag fetaosten med basilika men det går ju att variera efter tycke och smak, nästa gång blir det kanske rödlök och kapris.

Vad har ni för planer för helgen? Vår helg lär handla om städning och hockey för nu äntligen drar finalserien igång med två matcher redan i helgen. Heja Luleå – B.S.T.L!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *