Makaronskruvar

Oj vad dagarna går i ett nu för tiden. Som ni kanske märker blir bloggen lite lidande, men på fredag får jag semester och det är många kalas på gång med massa nya smarriga recept åt er. Det är jobb, bakbeställningar, fotbollsmatcher, handling, köksrenovering osv. Det är kul men det blir inte mycket tid över till matlagning. Då är det tur att man kan ta till en barnfavorit som korv och makaroner. I dag provade vi Kungsörnens nya makaronskruvar som bara ska koka 5-6 minuter. Jättebra med kort koktid då det är stressigt kring middagen.
Jag är ganska kinkig med att rätt pasta ska serveras till rätt tillbehör, pasta penne och korv är inte gott t.ex. men till en skinksås måste det vara penne och absolut inte makaroner. Dessa makaronskruvar blir nog gott till lite av varje, de passade utmärkt till korv, är nog perfekta till min Vapianopasta och Fussiligratängen med köttfärs.

Svenska folket älskar makaroner; idag äter vi cirka 9,2 kilo makaroner och annan pasta per person och år enligt Jordbruksverket. Populariteten har ökat stadigt sedan 60-talet och konsumtionen har fördubblats sedan 90-talet. Den senaste tiden har makaronen även tagit sig in på finkrogarna. Trendsättande restauranger som Taverna Brillo och The Flying Elk i Stockholm har börjat servera makaroner på ett lyxigt och modernt sätt, som exempelvis The Flying Elks tryfferade Macaroni & Cheese.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *