50 genvägar till ett sockerfritt liv

Har ni sett Fredrik Paulúns nya bok ”50 genvägar till ett sockerfritt liv”? Jag blev lite nyfiken på den väl medveten om att jag äter för mycket socker (inte rent socker, men det är ju socker i allt känns det som). Sockret – själva definitionen av tomma kalorier – är den största boven när det gäller hälsa, vikt och livskvalitet.

I boken presenterar Fredrik Paulún 50 genvägar till hur du kan minska ditt sockerintag och bli fri från ditt sockerberoende. Genom rätt mat, motion och livsstil är det enkelt att förändra sitt liv i rätt riktning. Visste du till exempel att en krydda som kanel minskar sockersuget? Eller att vissa fetter bättrar på blodsockret och att även sömnen kan ge ökad blodsockerbalans.

Alla tipsen är baserade på vetenskapliga fakta från den senaste forskningen. Sockret har högt GI-värde och ett för stort intag kan resultera i övervikt, hjärt-kärlsjukdom, diabetes typ 2 och cancer. Du väljer själv om du tar till dig ett, två, fem eller femtio av genvägarna. Ju fler desto större effekt. 


Det är inte en bok som jag läser från pärm till pärm men jag bläddrar och läser i den lite då och då och tar till mig tipsen/genvägarna. Vissa saker visste jag sen tidigare men tål att upprepas och andra var nyheter. En riktig inspirationsbok!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *