Nyårstips – efterrätter

Nu har jag kommit fram till efterrättstipsen till nyår. Hoppas ni hittar nå gott!
(Klicka på orden med annan färg så kommer ni till recepten)

Pannacotta har blivit en väldigt populär efterrätt och den kan man variera hur mycket som helst, beroende på smaksättning. Använder man gelésocker Multi istället för gelatinblad går det nog inte att hitta enklare efterrätt. Jag som älskar mint och choklad tycker så klart om mintchokladpannacotta.

Pepparkakspannacotta är populär kring jul. Vitchokladpannacotta är en annan favorit. Men den jag oftast gör är vaniljpannacottan som blir lika bra om man gör den mjölkfri med hjälp av Oatlys iMat. Till vaniljpannacottan är det såå gott med limemarinerade bär.

Pannacotta kan man även göra i paj-format, den här hallonpannacottapaj är riktigt god.

Glass eller parfait är en fräsch efterrätt efter en kraftig middag. Den här blåbärs- och whiskyglassen med kardemumma- och digestiveströssel blir alltid uppskattad när jag bjuder på den.

En god hjortronparfait är aldrig fel, servera gärna med extra hjortron och tunna mandelflarn.

Den frysta tiramisu-tårtan är otroligt god men blir lite mastigare eftersom man även använder sockerkaksbotten.

En annan tårta är sommarens stora favorit – kladdkaksbottnar med jordgubbar, men den fungerar nog lika bra på vintern bara man får tag i goda bär. Vill man inte ha jordgubbar fungerar det med blåbär eller hallon eller någon annan favorit.

Den lena kanel- och lingonkakan är en favorit som jag gör alldeles för sällan.

Enkla havreformar som man kan baka i förväg går att fylla med valfria godsaker. Här fyller jag dem med citronkesella och blåbär.

Vacker, gott och fräscht passar in på dessa vanilj- och saffranspäron som serveras med köpt eller hemmagjord vaniljsås.

Äter man enligt lchf men vill ha en efterrätt så passar denna Lchf-Chokladmousse, gjord på äggulor, vispgrädde och mörk choklad.

Nej, nu är det bäst att jag slutar tipsa om efterrätter för jag blir ju så sötsugen. Men om ni klickar här så kommer ni till alla mina recept i kategorin efterrätter.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *