GT i väntan på maten

Det är inte ofta jag dricker drinkar, oftast blir det ett eller flera glas vin. Men en GT (Gin&Tonic) sitter sällan fel och nu helt plötsligt är jag lite trendig för efter många år i skamvrån är gin helt rätt igen. Gin och särskilda gin & tonicbarer är en av 2014 års heta trender.
I väntan på maten dricker jag nu en god klassisk GT med gin, tonic och en citronskiva. Fräscht och gott.

London Dry Gin tillkom 1863 på uppmaning av William Banting som bad sin sprithandlare ta fram en gin med mindre socker så han kunde gå ner i vikt. Den kalorisnåla drinken, en föregångare till LCHF, blev inte minst populär vid det brittiska hovet – den gamla drottningmodern drack gin varje dag och levde tills hon blev 102 år gammal. Det låter ju bra med kalorisnålt och leva länge.

Gibson’s London Dry Gin är en krispig, frisk och torr gin. Kryddig i doft och smak med tydliga inslag av citrus, koriander och enbär och är perfekt att blanda klassiska sommarcocktails som gin & tonic, Negroni och Martini.
Vad använder ni Gin till? För mig blir det alltid en Gin & Tonic.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *