Vernissage

I fjol (eller om det var året innan) testade jag Vernissage vita vin, mycket pga den fina boxen som ser ut som en handväska. Nu har de lanserat en mindre box/väska som rymmer 1,5 liter så då passar jag på att prova rosévinet, innan sommaren är slut, som är förpackad i en rosa leopardmönstrad väska/box. Så snyggt på bordet eller som gå-bort-present. (Även det vita Chardonnay-vinet finns numera i 1,5 liters-box/väska)

Snyggaste vinboxen?

Smaken beskrivs som torr med en fin fruktig ton av smultron, röda vinbär och granatäpple med en frisk eftersmak av hallon. Visst låter det somrigt och läskande? Vernissage Rosé är en allroundrosé som passar bra som aperitif och sällskapsvin men också utmärkt till fisk, skaldjur och en fräsch sallad med t.ex. kyckling.

Ganska ljust vin, precis som rosé ska vara enligt mig.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *