Glasspaus

Har legat ute i solen o planerat morgondagens jobb och läst mattidningar för inspiration. Men nu blev det så varmt, underbara sommar, så jag måste ta en glasspaus. Jag som brukar hävda att jag inte tycker om glass har nu hittat två nya favoriter i sommar, dels GBs variant av Cookies & Cream (som jag skrev om här) och dels den här lakritsglassen från Triumfglass.

Det var den här glassen jag blev bjuden på i lördags och den var så god så jag var tvungen köpa hem ett paket så att även Leif (familjens stora lakritsfantast) skulle få smaka. Men nu är paketet snart slut och Leif är fortfarande borta på jobb 🙂 Nån chilismak känner jag inte, men en god och lagom saltlakrits-smak är det på glassen.

För några många år sedan tyckte jag att glassarna hade en tendens att bli sötare o sötare. Det var mer fryst godis än glass. Både Snickers och Mars fanns i en glass-variant. Finns de kvar? Nog var de väl ganska goda, men jag skulle knappt vilja kalla det glass. Men nu verkar trenden ha vänt och det finns fräscha glassar igen.

En annan sak som är viktig med glass det är att den serveras kall direkt från frysen. Jag vet att många vill ha varm och nästan rinnande glass, men det är inget för mig då avstår jag hellre. Hur vill ni ha er glass och vilka favoriter har ni?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *