Barn-matkasse

Den här veckan är det dags att prova Linas matkasse igen och nu valde jag deras barnkasse. I somras provade jag deras inspirationskasse en vecka och den innehöll roliga maträtter som gav mig ny inspiration. Barnkassen sägs innehålla mer barnvänlig mat och den ska även vara mer lättlagad så att barnen ska klara av att laga middagarna. Vi får väl se om det stämmer, nu är det upp till bevis.

Det är alltid lika spännande att packa upp påsen. Idag var det dags för leverans och jag och Ida väntade spänt på den. När den väl kom var Ida snabb på att packa upp alla varor medan jag spanade in alla recept som jag var nyfiken på.

Den här veckan ska vi äta:
Örtig köttfärssås med spaghetti och paprikasallad
Färskostfyllda lövbiffsrullar med persilja och potatis
Stekt korv med basilikatoppad tomatsås och pastastubbar
Smaskig spätta med rossosås och krossad potatis
Krispiga chicken nuggets med sötsur sås
De flesta maträtter verkar riktigt goda medan på andra har jag redan planerat några justeringar som vi ska göra. Det tråkigaste är att de skickade med en röd pesto som innehåller cashewnötter så den åker i soporna på en gång pga Idas jätteallergi mot nötter där just cashewnötter är värst. Men vi ser till att köpa en röd pesto utan nötter så kan vi följa recepten ändå.
Den burken får tummen ner av Ida och oss andra.

Möjligheten att prova Linas matkasse till bra pris får jag tack vare Buzzador Blog.

2 reaktioner till “Barn-matkasse”

  1. Oj där ser man, jag som fått lära mig att cashewnötter inte är en riktig nöt och att en del allergiker tål den! Allergier är verkligen lurigt och så himla individuellt, jag försöker dock alltid fråga och blir jag osäker så frågar jag igen ��

    1. Nötter tillhör olika släkten så man kan vara allergisk mot en men inte mot en annan sort. Cashewnöt tror jag faktiskt är en nöt, medan jordnöt inte är en nöt. Cashewnöt är släkt med mango och rosépeppar så när vi precis hade upptäckt Idas cashewnöt-allergi var vi tvungna att utesluta även mango och rosépeppar, som vi nu har börjat introducera lite och det verkar gå bra.

      Att fråga allergikerna vad som gäller för just honom/henne är alltid bäst, för som du säger det är så himla individuellt.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *