Tomatsås

Go’kväll på er. Har ni höstlov eller jobbar ni, som jag? Fast det känns nästan som semester när jag bara behöver tänka på mig själv på morgonen och kan åka i väg till jobbet så fort jag är klar. (Men nog hade det varit skönt att få sovmorgon som de övriga i familj). Att komma hem till färdig middag är jag ju inte heller bortskämd med, det händer ibland men inte ofta. Men där får jag kanske skylla mig själv 🙂

I dag lagade vi första maträtten från Linas matkasse och vi valde att börja med stekt lite starkare korv, pastastubbar och tomatsås.

Tomatsås
3 tomater
1 gul lök
1 vitlöksklyfta
2 msk tomatpuré
2 tsk socker
2 dl vatten
1 kycklingbuljongtärning

Skär tomaterna i mindre bitar.
Grovhacka löken.
Fräs lök, pressad vitlök och tomatpuré lite olja.
Tillsätt tomater, socker, vatten och buljongtärning.
Koka upp och låt sjuda i 5-7 minuter.
Mixa såsen slät med stavmixer. 
Servera t.ex. till pasta och stekt smaksatt korv.
Det var Leif och Olivia som lagade maten och de sa att såsen var riktigt enkel att göra. Pastan och korven var nog inte heller så svår att göra. Såsen var god och passar nog lika bra till t.ex. stekt kyckling. Olivia tyckte jättemycket om såsen så hon lär göra den snart igen 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *