Saffranspannacotta

God morgon underbara lördag!

Jag är ensam vaken i ett tyst hus med tända ljus och nyhetsmorgon som sällskap. Ska snart börja med frukosten för jag räknar med att jag alldeles strax får sällskap. Och precis när jag skriver det kommer en liten tjej upptassande. Härlig långfrukost väntar och sen blir det lite julplanering (Vad ska köpas? Vad ska bakas? Vad ska fixas?) Åh vilken härlig tid vi har framför oss….

Jag har ju glömt publicera glöggminglets efterrätt. Men här kommer receptet och nu hinner ni fixa ihop en omgång till i kväll.

Saffranspannacotta
5 dl vispgrädde
1 dl gelésocker Multi
0,5 g saffran

Blanda alla ingredienser i en kastrull.
Vispa ihop och koka upp.
Låt koka i en halv minut.
Häll upp i glas eller skålar.
Låt stelna några timmar, eller över natten, i kylskåp.

Åh så gott det här var. Jul samlat i ett litet glas. Saffran är en av julens godaste smaker och i en pannacotta kommer den goda smaken verkligen fram. Pannacotta är ju dessutom så himla enkelt att göra så det är en perfekt efterrätt på julens alla fester. Och det finns nog inte många efterrätter som är så lätt att allergianpassa.

Det skulle vara fint att garnera med lite röda hallon men jag ville inte blanda in nån mer smak som konkurrerar med den goda saffranssmaken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *