Ida med gips

Igår blev det en lite annorlunda dag mot för vad vi hade hoppats på, för vi var tvungna att tillbringa stora delar av den på sjukhus. I tisdags ramlade/snubblade Ida och fick jätteont i handleden, hon som sällan gråter pga smärta grät ovanligt mycket så jag misstänkte på en gång en spricka. Men hon blev lite bättre efter ett tag så vi avvaktade med att åka till sjukvården och hoppades att det bara var en stukning. Men när hon vaknade tidigt igår pga smärta ringde jag hälsocentralen där vi fick remiss till röntgen för att kolla upp skadan.
Det var lite små-spännande när vi skulle följa de röda prickarna så långt vi kunde för att komma till akut-röntgen.
Kul med lite ”skattjakt” mitt i allt det tråkiga.

Röntgen visade en spricka nästan mitt på underarmen och därför behövdes det gips över armbågen för att hon inte ska kunna vrida armen och förstora skadan. Tråkigt med spricka och gips men vi får vara glada att vi slapp operation.

Duktig Ida när gipsningen precis har påbörjats
Mycket som ska lindas innan själva gipset ska på.
När det var dags för gipset gick det fort så att det inte skulle stelna.
Och sen skulle det lindas utanpå gipset.
Viktigt att armen får rätt läge innan gipset torkar.
Nu är det nästan klart för duktiga fina Ida
På Akutmottagningen spenderade vi flera timmar. Skönt när vi fick gå därifrån.
Underbara Ida hemma med armen i gips

I dag blir det nog en lugn dag med mycket film för det tar ett helt dygn innan gipset har stelnat ordentligt så det gäller att vara lite extra försiktig till dess. Sen hoppas vi att hon kan leka och ha kul resten av sommarlovet trots gipset.

Tur i oturen att sprickan var i vänster hand och hon är högerhänt, att det inte är en varm badsommar och att vi redan har haft vår Mallorcaresa så att vi inte var på väg på badsemester snart.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *