Bondomelett av julrester

Har ni kvar mycket julmat? Vi har snart ätit upp det mesta så nu hittar man återigen saker i kylskåpet, som har varit proppfullt i några dagar. Dagens sena lunch var ett perfekt sätt att bli av med ytterligare lite rester – kokt potatis och prinskorv användes i en bondomelett och som tillbehör åt vi kokta rödbetor och sallad. Tack vare den lunchen blev vi av med fyra burkar från kylskåpet.

Bondomelett av julrester
prinskorv
kokt potatis
9 ägg
1,5 dl mjölk
salt och peppar

Dela korv och potatis i bitar. Lägg i smord ugnsform,
jag använde en liten teflon-långpanna.
Stek i 225 grader medan du blandar ihop omeletten.
Vispa ihop ägg, mjölk och kryddor till en omelettsmet. Häll i formen.
Tillaga i 225 grader i ytterligare ca 10-15 minuter.

Bondomelett är ett perfekt sätt att bli av med rester och det blir ju en helt annan rätt. Det var inte det minsta julkänsla över det här trots att det var julmat. På Facebook tipsade jag i morse om skink-janssons som hela familjen tycker om och som är ett bra sätt att bli av med lite julskinka. Har ni fler tips på hur man kan använda julmaten till att bli nya maträtter?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *