Svedka Sour

Efter en intensiv arbetsvecka med många deadlines och viktiga möten och utbildningar känns det lite extra skönt att det nu bara är en jobb-dag kvar innan helgen och vilan är här 🙂 Tyvärr visar inte väderprognosen något höjdarväder. När ska vi få lite värme? Jag längtar ju till att sitta o mysa på altanen….

Är det dags för en fredagsdrink ikväll? Jag fick tips om en sötsur vodka-drink som jag kanske provar i kväll. Har ni provat den? Eller har ni provat klassikerna whisky sour, som detta är en variant på?

Svedka Sour

2-4 cl SVEDKA vodka
2 cl citronjuice
2 cl sockerlag 
0,25 st äggvita
is

Häll Svedka, citronjuice, sockerlag, äggvita och is i en shaker. 
Skaka om. 
Ta fram ett rocksglas och fyll med is. 
Sila av drinken ned i glaset. 
Garnera med en citronskiva. 
Svenska vodkavarumärket SVEDKA är, till mångas förvåning, den mest sålda svenska vodkan i USA. Och populariteten har ökat sedan första importen 1998. Att SVEDKA är svenskt och kommer från ett destilleri i Lidköping, där den produceras och tappas för export till USA, är det inte många som känner till. Men nu kan den även köpas via Systembolagets beställningssortiment.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *