Vet ni vad Grillo är?

Jag visste inte vad Grillo var, men nu vet jag lite mer. Grillo är en vindruva som ingår i detta Pasqua-vin tillsammans med Chardonnay. Har ni hört talas om den? I detta vin är det 30% Grillo och 70% Chardonnay och Chardonnay har jag koll på.

Pasqua Chardonnay Grillo är ett ekologiskt prisvärt vin från Sicilien till sommarens fester som är gott att dricka som det är och funkar med fördel till rätter med fisk och skaldjur. Vi drack det till smörgåstårta på Olivias studentdag.

Pasqua Chardonnay Grillo har en medelstor och fint fruktig doft med inslag av melon, persika, päron, lagerblad och kryddpeppar och toner av mandel samt citrus. Vinet är torrt, friskt och fräscht med bra fruktighet och fin balans.

Student-smörgåstårtan

Oj nu börjar ju Sveriges sista gruppspelsmatch mot Mexico som de måste vinna. Heja, heja. Sitter/satt ni också bänkade? Nu hoppas jag på en riktigt rolig match som slutar med vinst för Sverige.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *