Muffinsbak

I fredags när jag var hemma från jobbet hade jag och Ida en mysig eftermiddag när hon kom hem från skolan. Varken jag eller Ida är så mycket för pyssel med papper, penna o dyl, bästa pysslet enligt oss är att baka. Så självklart tog vi en bakeftermiddag eller rättare sagt så bakade Ida och jag tittade på.
Vi gjorde det riktigt enkelt för oss genom att använda Mildas nya färdiga muffinssmet. Bara att trycka ut direkt i muffinsformarna. Inga smutsiga skålar eller redskap. Kan det bli bättre ?
Det gäller att få ut all smet.

Det var himla enkelt och riktigt roligt, hälsar Ida. När väl all smet var uttryckt tillsatte hon lite olika saker till muffinsformarna, strössel, hjortron och dumlekola hamnade i de olika muffinsarna.

Sen var det dags att grädda dem och vänta på resultatet. Skulle det bli gott? De blev oväntat goda och så kul för barn att kunna göra allt själv. Ida är ju så stor så hon kan även baka på riktigt men för yngre barn måste det här vara kanonkul.

Vill man så kan man fortsätta pysslet genom att pynta med nån god och fin frosting, men vi var så fikasugna så vi skippade extrapyntet den här gången.

Strö på fyllningen
11 muffinsar blev det av ett paket muffinssmet
Hjortron i några, strössel i några och dumle i de sista. 
Favoriten blev den med dumle

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *