Vinkyl

Igår blev det en favorit i repris ?

Vi började med promenad och skidåkning på isen och sedan gick vi hem till oss för att äta o fika grillade mackor, korv med bröd, kakor och lite annat snacks. Detta verkar vara vårt nya koncept när vi har gäster. Så nu hoppas vi på fler fina helgdagar så vi kan få ännu fler dagar som denna. Förutom att det är helt underbart både på isen och mot vår husvägg, så är det perfekt att vara ute så man inte smittar varandra lika lätt.

Igår var det extra underbart på isen för det var sån fin skare överallt, så man kunde gå exakt var man ville utan att sjunka ner i snön. Perfekt med kalla nätter och soliga dagar.

Vi var alla sedan rätt trötta till middag så vi gjorde det lätt för oss genom att bara duka fram lite smått och gott som vi satt länge o njöt av. Gravad lax, skagenröra, bröd, sallad och ett glas vin blev ett perfekt avslut på en perfekt lördag.

Info om vinet jag drack: AUSSIE Great White Chardonnay är ett medelfylligt vitt vin med smak av tropiska frukter samt viss smörighet. Doften är fruktig och intensiv med inslag av melon, citrus och passionsfrukt. Det passar utmärkt att dricka som det är eller till lättare fiskrätter och sallader – och funkar utmärkt till en endivesallad eller en tunabowl. 


Vinet ska serveras väl kylt, så självklart placerar jag det i snön. Det är inte bara förvaringen som är miljövänlig, utan även vinets förpackning. (Så himla klimatsmart jag blev helt plötsligt ?)

Praktiskt med vin i tetra när man ska på utflykt eller när man inte vill släpa på glas som lätt går sönder och är tyngre. Det känns som en ganska liten förpackning men det är ju faktiskt mer än i en flaska.

I förmiddags var vi också ut på isen en sväng medan solen var framme. Men i dag blåste det desto mer och var inte lika skönt. Efter det har jag mest varit inne och försökt vila så mycket som möjligt inför kommande arbetsvecka.
Nu ska jag avsluta kvällen i tv-soffan med Mästarnas mästare och premiären av Robinson. Två favoritprogram som jag ska försöka följa under våren.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *