Västerbottensostgratinerad röding

Nu ska ni få ett supergott fiskrecept, perfekt att avsluta påskhelgen med!

Tyvärr var det så gott så jag fick knappt nån matlåda till lunch dagen efter, så jag tror jag måste göra det snart igen. Jag använde röding, men jag är helt övertygad om att det blir gott även med lax som kanske är lite enklare att få tag i.

Västerbottensostgratinerad röding

ca 5 hg rödingfilé
citronpeppar
100 g färskost med smak av gräslök
1 dl finriven Västerbottensost

Lägg fiskfiléerna i en lätt smord ugnsform. 
Krydda med citronpeppar.
Rör samman färskost och riven ost. 
Fördela ostkrämen över filéerna.
Tillaga fisken mitt i ugnen i 200°C ca 20 minuter, tills den är genomstekt.
Servera med potatis(mos) eller broccolimos.

Färgglatt o gott!

Så skönt med ytterligare en extradag ledigt. Tog lite sovmorgon men se’n smög jag upp för en lugn start på dagen. En kopp te och lyssna klart på ljudboken gäller nu på morgonen. Resten av dagen har jag inga planer för, precis som jag vill ha lediga dagar.

Kanske bakar jag lite, kanske ser jag nån film, kanske städar jag, kanske förbereder jag veckans middagar, kanske ligger jag i soffan hela dan. Vi får se vad jag känner för, det är det bästa med lediga dagar utan planer.

En sak jag måste göra idag är att leta efter en ny ljudbok. Jag kommer lyssna klart på Bara du av Ninni Schulman idag och har ingen ny på gång. Så nu är det ut på nätet o leta som gäller, eller har ni nå bra tips? Det är så många saker som blir så mycket roligare med en ljudbok i öronen – promenera, tvätta och framför allt städa är saker som blir riktigt roliga att göra om man samtidigt lyssnar på en bra bok.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *