Veckomeny mån-tors

Många stressade föräldrar har svårt att hinna laga mat när de kommer hem och har huset fullt med hungriga barn. Men med lite planering tar hemmagjord mat inte längre tid än hel- och halvfabrikat och det blir ju såå mycket godare. Här kommer ett förslag på en veckomeny från måndag till torsdag. Helgmat brukar vara roligare att laga och därmed lättare att komma på. Om ni inte kommer på nå, så kan ni ju söka efter nå gott här på bloggen. Kyckling, kanske?

Mån: Persisk köttgryta och ris. Köttgryta tar tid att göra och inget man kommer på att göra när man kommer hem efter jobbet, men det går utmärkt att göra den någon dag i förväg. Koka köttgryta redan på söndag. Följ receptet fram till att linserna ska tillsättas. Jag använder GoGreens färdigkokta linser. Ett av deras paket räcker först till grytan och resten till soppa. Så kom ihåg att spara linserna som blir över. På måndag kokar du upp köttgrytan och fortsätter följa receptet. Sätt samtidigt på en kastrull med ris.

Tis: Laxlåda och pasta eller potatis. En god fiskrätt som går fort att tillaga. Allt är klart inom en halvtimme.

Ons: Tortillapizza. Sätt pizza-tillbehören i småskålar och låt alla göra sin egen pizza. Det brukar vara populärt hos barnen.

Tors: Lins- och morotssoppa med tillbehör. Till soppan använder du linserna som blev kvar från köttgrytan. Ställ fram skålar med tillbehör på bordet så får var och en ta det den vill ha i sin soppa, t.ex. pasta, potatis eller/och ris som har blivit kvar från tidigare middagar, majs, riven ost, gurka. Servera ett gott bröd till så har du en riktigt god middag.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *