Pizza

Idag fortsatte vi att göra slut på skinkan. Det blev nämligen pizza till middag. Jag gjorde dubbel sats pizzadeg så andra halvan gjorde jag pizzabullar av som jag fryser ner och sedan kan Olivia och Ida äta det till mellanmål. Eftersom de innehåller ost kan inte Isak äta dem. Jag har gjort en ostfri variant en gång, men han var inte så förtjust i dem så den här gången gjorde jag alla med ost.

Pizzadeg (4 portionspizzor eller 1 långpanna)
25 g jäst
2 dl vatten
0,5 tsk salt
1 msk olja
5 dl mjöl

Värm vattnet till 37 grader.
Smula sönder jästen i en bunke. Häll över vattnet.
Tillsätt övriga ingredienser.
Knåda degen mjuk.
Låt jäsa i portionsbitar eller i bunken i ca 30 min.
Kavla ut degen.
Lägg på valfritt tillbehör
Grädda i 250 grader i 7-9 min.

Jag använde en hemmakokt tomatsås som jag hade kvar i frysen sedan ett tag. Jätteenkelt att göra en stor sats egen tomatsås som man sedan fryser ner i lämplig mängd. Sedan kan det användas till pastasåser eller till pizza t.ex.

Vi gjorde portionspizzor som var och en fick fylla med sina favoriter. Barnen hade skinka och banan. Olivia och Ida hade dessutom ost på sina, men Isaks allergi gör att han får äta pizzor utan ost. Jag hade pesto, soltorkade och färska tomater, mozarella och riven ost på min. Leif hade skinka, lök, soltorkade och färska tomater, mozarella och riven stark ost på sin.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *