Gratinerad skink- och zucchinibaguette

Idag skulle jag bara laga middag till mig och Leif, så då fyllde jag baguetter med en skink- och zucchiniröra och sedan gratinerade vi dem i ugnen. Jag använde mig av ”halvfärdiga” baguetter som man själv ska grädda klart i ugnen. Kom ihåg att det är fettisdag idag och man ska äta semlor.

Gratinerad skink- och zucchinibaguette

1 bit rökt skinka, ca 150 g
1 zucchini, ca 300 g
1 dl crème fraiche tomat & basilika
4 halvbaguetter
3 dl riven ost
Skär skinka och zucchini i tärningar och fräs i smör i en stekpanna. Rör ner crème fraiche.
Skär ett djupt snitt i bröden. Lägg i fyllningen och strö över ost.
Gratinera i övre delen av ugnen ca 5 min i 250 grader.
Servera med sallad.
.
Det här var jättegott, mycket roligare och godare än vanliga varma mackor. Det är första, men inte sista, gången jag använder crème fraiche tomat & basilika. Den var enormt god. Den kommer jag prova använda utan tillagning, som en kall sås till kött eller kyckling.

En kommentar till “Gratinerad skink- och zucchinibaguette”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *