Snabb korvpanna i ugn

Vilket härligt väder vi har ute med sommarvärme. Synd bara att man inte får vara ledig och njuta. Sommaren i år verkar ha varit i maj och i september här uppe i norr. I dag var det dags att äta korv och det börjar bli lite uttjatat att steka den och äta med makaroner, så idag provade jag en variant i ugnen. Ni vet ju att jag har en förkärlek för att laga mat i ugnen. Medans korven blev klar i ugnen så kokade riset på spisen och allt blev klart samtidigt. Korven kryddade jag med en av barnens favoritkrydda – curry. Dessutom åt vi en av Olivias favoritsallader – rivna morötter som blandas med rivna äpplen.

Snabb korvpanna i ugn
600 g falukorv
1 burk krossade tomater
1 pressad vitlöksklyfta
2 msk chilisås
1-2 tsk curry
salt
2 dl grädde
1 dl riven ost

Häll tomater, vitlök, curry, chilisås, salt och grädde i en ugnsform. Blanda.
Skiva korven och lägg ovanpå. Strö över osten.
Gratinera mitt i ugnen i 200-225 grader ca 25 minuter.

Smakrik och god korvrätt tyckte i alla fall jag och Olivia. Isak och Ida var för trötta för att orka äta och Leif var inte hemma. Jag använde iMat, den mjölkfria havrebaserade grädden och det gick jättebra.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *