Kassler- och broccolisås

I dag var det snabba ryck till middagen och inget var framtaget eller planerat. När jag kom hem från ännu en homeopati-kursdag i Piteå var Leif på ishallen med alla barnen eftersom Isak hade matcher där. Jag satte igång med maten och efter ett tag skjutsade Leif hem tjejerna. Vi hade kassler i kylskåpet, broccoli i frysen och pasta i skåpet så med hjälp av det så blev det en riktigt god och snabb pasta med kassler- och broccolisås.

Kassler- och broccolisås
kassler
200 g broccoli
1 msk grönsaksfond
2 dl grädde
1 dl vatten
örtkryddor
salt och peppar

Koka broccolin mjuk. Häll bort lite vatten (spara ca 1 dl) och mixa sedan broccolin slät.
Tillsätt grädde, fond och kryddor.
Koka upp. Tillsätt kasslern och låt koka några minuter.
Servera till pasta.

Vi åt avokado och tomat till pastan och såsen så det blev en väldigt grön och rosaröd middag. Ida åt inte speciellt mycket men jag och Olivia tyckte att det var gott. Det hade varit roligt att prova ge mina icke-broccoli-ätande pojkar det här när det inte syns att det är broccoli. Vill man servera en vegetarisk rätt blir det lika gott utan kassler.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *