Fiskkakor

När jag var på stan på min lunch idag ringde mobiltelefonen och jag kände igen telefonnumret – Idas förskola. De sa att hon var lite varm, hängig och rödblommig så det var bara att gå tillbaka till jobbet och säga att jag vabbar resten av dagen och sen fara och hämta lilltjejen. Då hade hon piggnat till lite men inte var hon helt frisk. Hon har varit lite smågrinig på eftermiddagen och somnade tidigt så jag hoppas att hon sover sig frisk. Hon får dessutom vara hemma imorgon och krya på sig ordentligt.

Nu har vi en massa bruna bananer igen. Ibland är det en rykande åtgång på bananer och ibland blir hela klasen liggande orörd i fruktfatet. Jag tar tacksamt emot förslag på vad jag ska göra med dem.

Fiskkakor
2 kokta, mosade potatisar (ca 200 g)
3 salladslökar eller en bit purjolök
1 tsk salt
1 krm peppar
1 paket hoki- eller torskfilé (400 g)
1 tsk potatismjöl
1/2 dl ströbröd
1 röd chilifrukt

Blanda kokta, mosade potatisar med finstrimlade salladslökar, finhackad chili, salt och peppar.
Skär fisken, tinad och avrunnen, i bitar. Mixa till en färs i matberedare eller med stavmixer.
Blanda med potatisen och potatismjöl för hand.
Forma till 12 små biffar och vänd i ströbröd.
Stek fiskkakorna ca 3 minuter på varje sida i olivolja i en stekpanna.
Servera med ris, broccoli, sweet chilisås, japansk soja och gärna en citronklyfta.

Inget av barnen var speciellt förtjusta i det här, inte ens Ida som brukar tycka om fisk. Vet inte om det var fisken det var fel på eller om det är för att hon inte är riktigt frisk. Jag tyckte de var helt ok.

2 reaktioner till “Fiskkakor”

  1. Jag brukar göra banankaka eller bananmuffins. Samma recept till banankakan och muffins. Just nu har jag inte recept tillgängligt men hör av dig om du behöver ett. Jag vet att jag har hackad choklad i banansmeten.

  2. Brukar också göra banankaka eller muffins, ibland med choklad i. Det har blivit en hel del banankakerecept genom åren eftersom vi är ganska kräsna och inte äter bananer som har börjat bli lite bruna.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *