Laktosfri Smetana

Jag har provat Valios laktosfria Smetana. Eftersom Isak har varit mjölkprotein-allergisk sedan födseln men nu ska börja prova mjölk är laktosfria produkter perfekt att använda så att han inte får ont i magen av mjölksockret. Laktosfria produkter innehåller lika mycket mjölkprotein som vanliga mjölkprodukter men innehåller inget mjölksocker (laktos). De som inte är vana vid mjölkallergi har svårt att förstå skillnaden. Ska du bjuda en mjölkallergiker eller laktosintolerant på fika eller mat så är det bästa att fråga om råd vilka produkter du kan använda.
Laktosfri smetana är en tjock syrad grädde med många användningsområden. Den går att använda i både kall och varm matlagning och går jättebra att koka upp. Man kan röra ut den till rinnigare variant, eller vispa den hårt till fastare konsistens.
Jag använde den nu senast till Isaks sojakyckling och resultatet blev jättebra.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *