Oatlys havregurt

Isak är mjölkallergisk det innebär att han inte tål mjölkprotein. För mjölkallergiker är laktosfria produkter inget alternativ då de innehåller lika mycket mjölkprotein som vanliga mjölkprodukter. Han (och vi) äter istället havrebaserade produkter, det är inte lika stort utbud på det som på laktosfria produkter. Men det finns bl.a mjölk, grädde, vaniljsås och glass. Vi älskar när det kommer nya bra mjölkfria produkter. Nu har Oatly kommit med en havreyogurt (havregurt som de kallar den) i 1liters-förpackningar. Den finns i smakerna naturell och jordgubb. Isak äter den som jag äter vanlig fil, dvs med flingor t.ex. till frukost eller efter hockeyträningen och han älskar den.

Havregurt innehåller en rad nyttigheter som kroppen behöver, bland annat fibrer, kalcium, vitamin D, riboflavin (vitamin B2), folsyra och vitamin B12. Eftersom mjölkallergiker inte får i sig lika mycket kalcium som mjölkdrickare tycker jag att det känns bra att många havrebaserade alternativ är kalciumberikade.

Havregurten introducerades under hösten 2010 men när det upptäcktes att den inköpta syrningskulturen inte motsvarade produktspecifikationen, stoppades all försäljning. Nu är Havregurten tillbaka med en ny syrningskultur som är noggrant kontrollerad för att motsvara alla Oatlys högt ställda krav. Och som alltid i Oatlys produkter utgörs basen av svenskodlad havre.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *