Äggfria cake pops

Måndag och ny vecka! Nu ska Leif börja jobba i Arvidsjaur och veckopendla i ungefär en månad. Eftersom jag måste jobba till 17 på måndagar och tisdagar blir det långa dagar för Ida på förskolan i början av veckan. När jag berättade för henne att hon kommer vara jättelänge idag, kanske t.o.m sist blev hon jätteglad. Så det känns skönt att hon trivs där i alla fall, trots att jag själv har lite dåligt samvete för de långa dagarna. Nu behövde hon inte vara till efter 17 idag eftersom hon har världens bästa storasyster som hämtade henne.

Eftersom jag förstod att det skulle var mycket mat på syrrans kalas i lördags och att vi skulle bli ordentligt mätta gjorde jag ingen tårta till efterrätt. Istället gjorde jag cake pops, för lite sött vill man väl ändå ha efter maten på kalas.

Cake pops, kaka på pinne, är det nya trendiga efter cupcakes och är kaksmulor som blandas med t.ex. philadelphiaost, rullas till bollar och doppas i choklad.

Jag ville ju även att Isak och Ida skulle kunna äta av dem så jag bakade äggfria kakor som jag sedan smulade sönder och blandade med philadelphiaost. Först bakade jag en kokoskaka och den vita kakan doppade jag i mörk choklad. Dessutom bakade jag en chokladkaka, då använde jag receptet på äggfri drömtårte-botten som jag tidigare även har använt som tårtbotten. Den mörka kakan doppade jag i vit choklad.
Istället för philadelphiaost kan man blanda kaksmulor med nutella eller jodnötssmör, men pga nötallergi går båda dessa alternativ bort på en gång. Man borde även kunna använda sig av grädde eller (mjölkfri)vaniljsås, men philadelphiaost är en stor favorit hos mig och jag tyckte det blev jättegott. Vill man göra en snabbvariant köper man färdig sockerkaka, muffins eller Ballerina kladdkaka som man smular sönder.

3 reaktioner till “Äggfria cake pops”

  1. Tack! Det var rätt fint…och överraskande för de övriga…att ställa fram ett fat fullt med cake pops istället för en tårta.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *