Grillfest för många

Nu är vi snart på väg till Rix Fm-festivalen med många av barnens favoriter -Danny, Eric Saade och Ulrik Munther. Det blir tredje gången vi ser Danny uppträda i Luleå i år – Melodifestivalen, på Kulturens hus med EMD och nu. Jag hoppas regnet håller sig borta, det ser lite oroväckande ut.

Måste tipsa er om en fiffig grej som de gjorde i går på 18-årskalaset vi var på. Om man är många som ska äta och vill bjuda på grillat så kan det vara svårt att hinna få mycket mat klart ungefär samtidigt och det kan ta tid också. Ett bra sätt är då att dagen före festen försteka köttet eller kycklingen i ugnen. Då behöver maten bara få lite färg och bli lite varmt när det är dags att äta, dvs det behöver bara ligga några minuter på grillen. Perfekt! Och vid det här laget har ni väl lärt är att jag älskar att förbereda saker. Så det här är verkligen ett tips i min smak.

De hade använt stekpåsar för att ugnssteka fläskfilé och kyckling. Nackdelen med stekpåsar är att maten inte får någon stekyta men vid ett sånt här tillfälle är det ju en fördel eftersom man vill att köttet ska få färg och stekyta på grillen istället.

En kommentar till “Grillfest för många”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *