Cake pops med Ballerina kladdkaka

Solen skiner och det verkar vara vindstilla. Härligt! Nu ska jag duscha sen ska jag ordna frukost på altan till mig och barnen. Olivia som gärna sover på morgonen sa igår att hon ville bli väckt till frukost för hon saknar att äta mysiga frukostar med övriga familjen. Få se om hon har ångrat sig och vill sova vidare när jag väl försöker väcka henne. Leif måste jobba i dag så han for i väg strax efter fem i morse, stackarn. Jag undrar hur det gick att stiga upp för honom för vi har verkligen kommit in i semestertider.

Jag blev så glad när jag upptäckte att Ballerina kladdkaka vanilj inte innehåller nötter, nu väntar jag på att Göteborgs kex även tar bort nötter från choklad-varianten. Eftersom Balleringa kladdkaka inte innehåller nougat-kräm (som vanlig Ballerina) tycker jag att det är onödigt att använda nötter i chokladkrämen.

Cake pops med Ballerina kladdkaka
1 paket Ballerina kladdkaka
100 g philadelphiaost
150 g vit choklad
grillpinnar, delade på mitten

Smula sönder kakorna, gärna i matberedare.
Blanda ihop kaksmulorna med philadelphiaosten. Låt stå kallt en stund.
Rulla degen till bollar. Ställ i frysen så att de blir riktigt kalla innan de ska doppas i choklad.
Smält chokladen över vattenbad.
Doppa ena änden av pinnen i choklad stick in den i bollen. Låt stelna något så sitter pinnen fast bättre.
Rulla hela bollen i choklad. Låt stelna. Vill man att de ska glittra lite mer garnerar man med strössel eller liknande innan chokladen har stelnat.

Jag tycker fortfarande att min cake pops med kokoskaka och mörk choklad är den godaste varianten. Den här blev väldigt mjuk och trillade lätt av pinnarna. Måste nog ha de stående i kyl längre eller minska ner på philadelphiaosten. Vit choklad är ju inte heller någon favorit hos mig, men det blir snyggt med den svarta bollen mot den vita chokladen.

För att pinnarna ska stå kan man använda en bit oasis, men det kanske man inte har hemma och då går det lika bra att använda ett glas fyllt med socker som man sticker ner pinnarna i.

7 reaktioner till “Cake pops med Ballerina kladdkaka”

 1. Hej!
  Jag undrar hur du får den vita chokladen slät? När jag smälter den (vattenbad) blir den bara kornig och klumpig! Är det kanske för att jag använder Maraboes vita "vanliga" choklad och inte bak-choklad? Tacksam för svar!

  1. Jag gör nog inget speciellt. Jag brukar använda Odenses vita choklad, ev. heter den bakchoklad för den brukar vara vid bakgrejerna. Men jag kommer ihåg att en gång när jag skulle smälta vit choklad så kändes det som den inte smälte ordentligt. Undra vilken sort jag använde då?

  2. Jag köpte Odense chokladen och då blev det bra 😛 Berodde nog på kvalitén på chokladen eller vad den används till.
   Tack för snabbt svar!

 2. blir chokladen klumpig/grynig så har du bränt den! choklad smälter väldigt lätt! tänk på att den smälter mellan dina fingrar så vattnet behöver inte vara tokvarmt!

 3. Åååååh dessa såg verkligen goda ut!! 🙂 Och verkar lätta att göra! Tänkte göra cakepops för 1:a gången till min dotters dop. Hur många blir det på 1 sats? Har du fler recept på rosa kakor?

  1. Det är så länge sen jag gjorde dessa så jag kommer faktiskt inte ihåg hur många det blev.

   Rosa kakor? Gör t.ex. brysselkex och färga strösockret som ska vara runt om med röd karamellfärg. Smaksätt kakor med hallon så blir det rosa, jag smaksatte en cupcake-frosting med hallon en gång och det blev också bra. Här finns en del rosa och lila saker http://mat-ro.blogspot.se/2011/07/idas-forsta-barnkalas.html

   Lycka till med dopet!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *