Havrekakor med rabarber

I dag återvände värmen efter några dagars frånvaro, men det blev inget badande för vi har haft fullt upp. Dagen gick väldigt fort. Leif har lagt klart golvet i klädkammaren och vi har köpt en hylla dit, men det saknas fötter till den innan vi kan börja använda den. Dessutom har vi lyckats sälja både marksten och fönster på Blocket i dag, skönt att bli av med grejerna som har varit i vägen och dessutom få lite pengar. Till middag grillade vi hel kyckling på ölburk och åt den tillsammans med ugnspotatis, tzatziki och Jack Daniel’s glaze som jag kokade en ny omgång av i dag.

Till Idas födelsdagskalas bakade jag havrekakor med rabarber. Vi har hur mycket rabarber som helst så jag försöker komma på alla möjliga användningsområden till dem.

Havrekakor med rabarber
1 rabarber
150 g rumsvarmt smör
1 dl strösocker
2 dl havregryn
2 dl vetemjöl

Skär rabarbern i 1–2 cm tjocka bitar.
Rör samman smör och socker i en bunke.
Tillsätt havregryn och mjöl och rör ihop till en deg
Forma degen till kulor. Lägg dem på plåt med bakplåtspapper.
Tryck ner en bit rabarber i varje kula.
Grädda i mitten av ugnen i 200° ca 10 min.

Havrekakor är en favorit både hos mig och Isak, det här var en rolig variant med en syrlig rabarberbit i varje kaka. Lägg kakorna ganska glest på plåten för de flyter ut något under gräddning.

2 reaktioner till “Havrekakor med rabarber”

  1. Jag gjorde det för några år sedan (innan bloggen), kanske dags att göra igen. Vad kryddar du med? Jag har för mig att det var kanel i den jag gjorde.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *