Oatly havregurt

Jag har skrivit om Oatlys havregurt tidigare. Men jag känner att jag måste tipsa om den igen så att inga mjölkallergiker missar den. Isak som är mjölkallergisk, dvs han tål inte mjölkprotein, älskar havregurt framför allt den med jordubbssmak. Den är perfekt till lunch varma sommardag, till frukost, kvällsfika eller som mellanmål. Den har räddat oss många gånger när Isak kommer hungrig och det är länge kvar till middag eller här han kommer hem vrålhungrig efter en hockeyträning.

Finns i två smaker, naturell och jordgubb.

Oatly har många bra produkter i sitt sortiment att använda istället för mjölkprodukter. Extra bra är att de är havrebaserade istället för gjorda på soja. Det sägs att om man använder för mycket sojaprodukter till mjölkallergiska barn riskerar man att de blir allergiska mot soja också eftersom sojaprotein och mjölkprotein är så lika varann.

Viktigt att tänka på är att mjölkallergiker INTE kan äta laktosfria produkter eftersom de innehåller lika mycket mjölkprotein som vanliga mjölkprodukter.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *