Italienska köttfärsbiffar

Nu när Isaks gamla rum är helt tömt är det dags att städa ur det och sen börja lyfta dit Idas saker. Det ska blir så skönt. Eftersom hon inte har haft något eget rum har alla hennes saker varit i vardagsrummet som alltid har sett stökigt ut. Ni som har en 4-åring vet att det kan bli rätt mycket grejer, framför allt när hon har två äldre syskon som hon ärver från t.ex. dockor, bilar, gosedjur, spel, pussel, pysselböcker, kritor, pennor och mycket mer. Till allt det ärvda har hon så klart även fått egna saker på födelsdagar mm.

Igår gjorde jag en snabbvariant av köttfärsbiffar med bara köttfärs och kryddor, inget ströbröd, potatismjöl eller liknande. Dessutom stekte jag dem i ugnen för att slippa stå och passa vid en stekpanna.

Italienska köttfärsbiffar
500 g nötfärs
0,75 tsk salt
Nymalen svartpeppar, efter smak
1 tsk citronskal, rivet
0.5-1 tsk basilika
1 st vitlöksklyfta
Olivolja eller smör till stekning
Sås
6 st soltorkade tomater, inlagda i olja
0.5 kruka basilika
0.5 dl vatten
2.5 dl vispgrädde eller matlagningsgrädde
Flingsalt, efter smak
Nymalen svartpeppar

Blanda färs med salt, peppar, citronskal och vitlök till en smidig färs.
Forma 8 små biffar.
Smält smör på en ugnsplåt, blanda med olivolja. Stek biffarna 20-30 minuter i 200 grader. Vänd efter ca halva tiden.
Hacka tomaterna i små bitar. Blanda i en kastrull tillsammans med basilikabladen och vattnet.
Koka ihop.
Tillsätt grädden och smaka av med flingsalt och nymalen svartpeppar, koka upp.
Servera färsbiffarna med nykokt pasta, den krämiga såsen och rucolasallad.

Eftersom jag använde vispgrädde tog jag mer vatten än 0,5 dl dessutom använde jag lite torkad basilika förutom den färska i såsen för att få riktigt mycket basilikasmak. I biffarna pressade jag i lite citron för att få mer citronsmak. Biffarna blir lite kompakta när man inte har potatismjöl, ströbröd eller liknande i dem, men det gör inte så mycket när man har en sån god sås.

2 reaktioner till “Italienska köttfärsbiffar”

  1. Det lät som goda köttfärsbiffar! och enkelt lagade, vad mer kan man önska?
    Hälsningar från fröken Dill

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *