Tunnpannkakor eller plättar

Vilken dag det var igår. Jag och Ida var hemma men det blev inte en så lugn och mysig dag som jag hade hoppats. Förmiddan var någorlunda lugn, men sen fick jag agera taxichaufför när jag hämtade Isak på skolan för att han skulle hinna hem och äta o byta om innan hockeyträningen, som jag skjutsade till och hämtade från, skulle börja. Sen gjorde jag köttbullar på 2 kg köttfärs så nu klarar vi hela december, framför allt eftersom mina barn är så konstiga 🙂 så de tycker mycket bättre om köpta köttbullar.

Till middag stekte jag tunnpannkakor eller heter det plättar? Eftersom alla äggtester vi gjort med Isak och Ida gått bra så satte jag lite ägg (halv mängd) i pannkakssmeten. Ni som följt mig vet att de har varit äggallergiska. Efter att Isak hade ätit några stycken känner han att det börjar klia i och runt munnen och det blir svårt att andas. Så det var bara att dra på sig ytterkläderna, sätta sig i bilen igen och åka till jouren så att de fick titta på honom. Han var lite svullen men efter ett tag var det på tillbakagång så vi behövde inte ge honom nå kortison (Betapred).

Tunnpannkakor eller plättar
2 ägg
2+4 dl mjölk
3 dl mjöl
1 tsk salt

Vispa ihop ägg och 2 dl mjölk.
Tillsätt mjölet och vispa det till en slät smet.
Tillsätt resten av mjölken och salt. Vispa.
Låt stå och dra minst en halvtimme.
Grädda på medelvarm platta och vänd inte förrän det stelnat.

Jag har ett jättebra recept på ägg-(och mjölk-)fria pannkakor som jag använde förrut. De är lika enkla att grädda som pannkakor med ägg och blir inte så kladdiga som äggfria pannkakor har en tendens att bli. Men eftersom det receptet innehåller sojamjöl och Ida är allergisk mot soja har jag varit tvungen att sluta använda det receptet. Därför var det så kul att äntligen efter nästan 12 år få använda ett vanligt pannkaks-recept igen. Men resultatet blev ju inte så bra eftersom Isak kände av den lilla äggmängden. Stackarn!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *