Da’n före da’n före doppareda’n

Hur går det med julförberedelserna?

Ikväll blir den gravade laxen klar. Åh så gott det ska bli! Årets varianter blir dels vår storfavorit den grönpeppargravade, sen blir det även en nyhet whisky- och rosépeppargravad lax. Ska blir spännande att smaka den.

Köttbullar har jag stekt på 2 kg köttfärs men jag måste dessutom köpa färdiga eftersom mina barn tycker köpta köttbullar är så mycket godare och på jul måste alla få sina favoriter.

Ikväll ska jag lägga in sill men jag har lite problem att bestämma mig för inläggning. Jag har så många favoriter några av dem är inlagd, citron-, whisky– och västerbottenssill. Jag kommer inte göra alla gamla favoriter eftersom jag dessutom vill prova ört- eller basilikasill.

Julgodistillverkningen har också börjat och där kan man prata om många favoriter t.ex. Rocky road eller rock’n’roll som Ida kallar den, wienernougat och Bountybollar. Ifjol blev lakritskola en favorit, få se om vi hinner göra den innan jul. Jag har aldrig gjort mintkyssar men är väldigt sugen på att prova det också i år. Någon som har ett bra beprövat recept?

Skinkan ligger i saltlag och drar till sig, på fredag är det dags att ugnsbaka den. Vi har alltid köpt färdigkokt skinka som vi bara har griljerat, men i år gör vi det på riktigt, den långa vägen, eftersom vi har köpt en halv gris av en bonde i närheten.

Det som ligger på efterkälken och jag inte allt har hunnit planera för det är julbaket och efterrätten. Saffransbullar med kanel, lussekatter, saffransmuffins och saffranskaka med kanel har jag i frysen så jag tror inte jag behöver baka nå mer med saffran. Eller vad tror ni? Men jag skulle vilja ha nå småkakor.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *