Grillmarinad

Sköna maj välkommen…. Tänk att vi redan har maj, snart är det sommar på riktigt. Södra Sverige verkar ha haft sommarväder i dag, vi har haft lite sol men det har blåst riktigt kalla vindar så än väntar vi på första sommarvärme-da’n.

Igår grillade vi en hel älg-fransyska som jag hade marinerat i bl.a. vin.

Grillmarinad
2 dl portvin
0,5 dl olivolja
1 msk soya
1 klyftad lök
1 lagerblad
1 pressad vitlöksklyfta
0,5 tsk timjan
nymalen svartpeppar
0,5 tsk salt

Blanda ihop alla ingredienserna.
Lägg i köttet och låt marinera.

Vi lät köttet marinera i två dygn för att det ska bli riktigt mört och gott….och det blev det. Ska du marinera köttskivor räcker det att marinera några timmar. Men när vi ska grilla en hel bit älgkött så marinerar vi det ofta i två dygn för att det ska bli riktigt mört. För segt kött vill ju ingen ha.

Idag har vi firat pappa nästan hela dan, vi började med fika och god tårta (marängtårtan från senaste Buffé) och fortsatte efter några timmar med god middag – Astrids ugnskyckling Ketjap manis. Han fyller år imorgon men som oftast firar vi honom redan den 1 maj eftersom alla är lediga då.

2 reaktioner till “Grillmarinad”

  1. Hej! Vilket bra recept har gått o funderat i helgen på att helgrilla älgkött. Skulle vilja veta mer hur länge ni grillat köttet. O hur varmt de ska vara i grillen etc etc. Mvh Elisabeth PS Mycket fin hemsida kommer att återkomma ofta. DS :-))

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *